Studio Anneloes

1. Draagtips

 

De Travel kwaliteit is een heel bijzondere stof. Het is een kettingbreisel van polyamide en elasthan. Deze stof wordt ook veel in de sportindustrie gebruikt vanwege haar speciale en vooral unieke eigenschappen, zoals ademend, snel drogend, duurzaam, slijtvast, pillingvrij, easy care oftewel makkelijk wasbaar, eco vriendelijk, extra comfort stretch, kreukvrij en UV beschermend.
Vanwege de unieke stretch van de travel kwaliteit is het draagcomfort erg hoog en daarom ook zo geliefd! De vrouwelijke vormen komen prachtig uit en het zit super comfortabel. De naaigarens die gebruikt worden om de kledingstukken te produceren bevatten minder stretch dan de stof zelf, om deze reden adviseren wij het kledingstuk zorgvuldig aan en uit te trekken. Zo voorkom je namelijk dat de garens eventueel breken. Bijvoorbeeld op het been waar vaak siernaden gebruikt worden, en bij de zoom van de rokken en jurken.
Polyamide (PA) is een synthetische stof met aardolie als basis, die veel voor lingerie en sportkleding wordt gebruikt omdat het niet statisch is, vorm behoudt en het transpiratievocht naar buiten toe transporteert waar het dan verdampt. Het is fijn om te weten dat polyamide vrij duurzaam is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen. De Italiaanse polyamide/lycra jersey ''travel'' stof die wij gebruiken, wordt geproduceerd op een milieuvriendelijke manier, waarbij energiebesparing, afval- en vervuilingsreductie centraal staan en wordt geproduceerd met het Europese Ecolabel.

2. Was- en strijktips

 

Strijktips:
De Travel kwaliteit is ''easy care'', dit houdt in dat je het kledingstuk niet hoeft te strijken (heerlijk toch?).

Mocht je het toch willen strijken, hebben wij een aantal tips:
Strijk het kledingstuk altijd binnenstebuiten. Gebruik een schone en droge doek tussen de strijkbout en het kledingstuk. Strijk het kledingstuk op 1 puntje (maximaal 110 graden!) en zonder stoom. Houdt de strijkbout altijd in beweging.

Wastips:
De unieke Travel kwaliteit droogt van nature heel snel, om deze reden hoef je het kledingstuk niet in de droogmachine te doen. Ook voorkom je hiermee pluisvorming die onder de siernaden ontstaat door de pluisjes die altijd in de droogtrommel zitten.

Hierbij onze was tips op een rijtje (voor alle kleuren, uitgezonderd wit of kledingstukken waar deels ook wit in zit):
Machine wasbaar op 30 graden. Niet geschikt voor de droogmachine. Direct uit de wasmachine halen en nat ophangen.

Studio Anneloes
Studio Anneloes
Studio Anneloes

3. Stralend wit

 

Witte was wil nog weleens grauw worden, en wij begrijpen als geen ander hoe vervelend dat is. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw aankoop hebben wij een aantal handige ''stralende witte'' was tips:
• Was je (deels) witte kledingstuk altijd apart in schoon en lauw, max 30 graden water met de hand. Was het kledingstuk echt op de hand en gebruik geen handwas programma van de wasmachine.
• Gebruik altijd vloeibaar fijnwasmiddel. Voeg een scheutje witte natuurazijn toe.
Polyamide heeft van nature de eigenschap om onzichtbare vuildeeltjes naar zich toe te trekken. Deze vuildeeltjes bevinden zich altijd wel in de wasmachine. Om deze reden adviseren wij om de witte was op de hand te wassen. Zodat je kledingstuk niet grauw wordt.

4. Algemene tip voor de wasmachine

 

Tijdens het wassen maak je gebruik van (vloeibaar) wasmiddel. Hierdoor hopen zich onzichtbare vuildeeltjes op in de wasmachine, zeker in combinatie met lage temperaturen. Op lage temperaturen wassen, is goed voor je was, portemonnee en ook nog eens milieuvriendelijk! Echter lost je wasmiddel niet altijd op en zal er langzamerhand een vettige vuil laag door ontstaan in de niet zichtbare delen van de wasmachine.
Om deze reden adviseren wij om de wasmachine minimaal 1 keer per week schoon te spoelen. Dit kan door middel van een schoonspoel/kookwas programma. De allernieuwste wasmachines zijn voorzien van deze functie. Heb jij geen schoonspoel programma op jouw wasmachine? Geen probleem, je kan dit namelijk gemakkelijk zelf regelen door de volgende stappen te ondernemen.
Zorg ervoor dat de wastrommel leeg is. Gebruik een programma voor 90 graden. Voeg een beetje natuurazijn toe, een vaatwastablet of een kopje soda. En spoelen maar, de oude zeepresten worden opgelost en je trommel wordt optimaal gereinigd
Daarnaast adviseren wij om zoveel mogelijk waspoeder te gebruiken in plaats van vloeibaar wasmiddel.
Studio Anneloes