Geplaatst op

Dresscode

styles for party dressing

Cocktail

De dresscode Cocktail is een dresscode die je vaak ziet op feestjes, bruiloften, strandenevenementen en cocktailparty’s. Vaak wordt bij deze evenementen op de uitnodiging gezet wat er verwacht wordt van de genodigden, maar wij zullen in deze blog de dresscode cocktail een beetje voor jullie verduidelijken.

giphy.gif

Stappenplan Cocktail:

  • De dresscode Cocktail is informeel, maar chique
  • Voor dames is de cocktailjurk de meest geschikte outfit
  • Bij Cocktail horen pumps, hakken of zeer nette ballerina’s
  • Een clutch past bij deze dresscode
  • Opvallende sieraden en make-up zijn toegestaan

 

De perfecte Cocktail outfit:

Voor dames is er een speciaal soort jurkje voor de Cocktail dresscode ontworpen: De cocktailjurk.

High heels
De cocktailjurk is een feestelijk jurkje dat net iets boven of tot op de knie valt. Draag een cocktailjurkje met fabulous high heels to match! Bijvoorbeeld van topmerk Noë.

Clutch
Maak je outfit af met een ‘clutch’ tas en opvallende sieraden. Zowel blote benen als een mooie panty (voor in de wat koudere seizoenen) zijn toegestaan bij deze dresscode.

 

style-cocktail-jurk-accessoires
chic-broekpak

Chique broekpak

De cocktailjurk is de meest logische kledingoptie. Ga je liever niet in een jurkje? Dan kun je eventueel ook kiezen voor een chique broekpak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Angelique jumpsuit van Studio Anneloes, deze is verkrijgbaar bij ons in de winkel en online.

Sieraden
Zorg er wel voor dat je een feestelijke touch geeft aan je broekpak. Doe dit door opvallende sieraden of een sexy make-up. Houd tijdens het kiezen van de jurk rekening met je lichaamsvorm en het draagcomfort.

Sexy look
Bij een cocktail party is het toegestaan om te gaan voor een sexy look. Toch is het aan te raden om rekening te houden met de diepte van je decolleté. Houd de stelregel aan: de benen of de borst mogen worden getoond, maar niet beide tegelijkertijd.

Op een cocktailparty of andere bijeenkomst met deze dresscode, is het absoluut toegestaan om kleuren en prints te dragen. Dat de cocktailjurk alleen in het zwart zou mogen, is een regel die al een lange tijd niet meer geldt.

Blogvraag: 

Heb jij binnenkort een evenement waarbij de dresscode cocktail is? En wat ben je dan van plan te gaan dragen?